Δράμα: Τον «έπιασαν» με 400 λίτρα ελαιόλαδο

Χειροπέδες σε έναν άνδρα πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Δράμας, για λαθρεμπόριο ελαιόλαδου, στην Εθνική οδό Δράμας – Καβάλας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας εντοπίστηκε να οδηγεί ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο διενεργήθηκε έλεγχος κατά τον οποίο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το εσωτερικό του οχήματος 80 συσκευασίες που περιείχαν 400 λίτρα ελαιόλαδο, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

propoli

Προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Δράμας.

Συλλήψεις για νοθεία στη Θεσσαλονίκη

Εχθές, αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν ένα ζευγάρι στην περιοχή της Τούμπας, που εντοπίστηκαν να πουλάνε αμφιβόλου ποιότητας και γνησιότητας ελαιόλαδο.

Πρόκειται για ζευγάρι ημεδαπών ηλικίας 39 και 33 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» και της νομοθεσίας που αφορά σε «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να πωλούν το λάδι πρωινές ώρες της Τετάρτης (8/11) σε κοντινή απόσταση από λαϊκή αγορά στην περιοχή της Τούμπας, ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 δοχεία περιέχοντα λάδι (μεταλλικά και πλαστικά) χωρητικότητας 5 λίτρων έκαστο, 1 μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις που χρησιμοποιούσαν για τις παραγγελίες και 22 χαρτάκια τύπου Post-it με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Κατόπιν αιτήματος της επιληφθείσας υπηρεσίας συνεργείο του Ε.Φ.Ε.Τ. προσήλθε και έλαβε δείγματα από τα κατασχεθέντα, τα οποία θα αποστείλει στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες αρχές, ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την ολοκλήρωση της εργαστηριακής εξέτασης για την ποιότητα των λαδιών, ώστε κατόπιν να αποφανθεί για την ποινική τους μεταχείριση.

Δείτε επίσης: Νίκαια: Μητέρα κατήγγειλε τον 12χρονο φίλο του 8χρονου γιου της για τον βιασμό του

Loading