Στο ακροατήριο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οδηγείται η υπόθεση του δυστυχήματος στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου, τον περασμένο Αύγουστο, έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου απορρίπτοντας την εισαγγελική πρόταση για μετατροπή της κατηγορίας, παραπέμπει σε δίκη τέσσερα πρόσωπα για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Πιο συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου θα καθίσουν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, η σύζυγός του (ως συνδιαχειρίστρια της επιχείρησης), ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού με την ονομασία «crazy dance» και ο μηχανολόγος μηχανικός που είχε προσκομίσει πιστοποιητικά ελέγχου λειτουργίας του μηχανήματος, ο τελευταίος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή την πρόταση της αντιεισαγγελέως για μετατροπή της βασικής κατηγορίας σε θανατηφόρα έκθεση.
Με το ίδιο βούλευμα διατηρούνται τόσο η προσωρινή κράτηση για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ όσο και οι περιοριστικοί όροι με τους οποίους είχαν αφεθεί ελεύθεροι οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν παραπεμφθεί σε δίκη η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, δύο αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί υπάλληλοι, δύο μηχανικοί και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ. Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει τον Οκτώβριο.
Για τους αιρετούς και δημοτικούς υπαλλήλους, διεξάγεται επίσης προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κατόπιν μήνυσης που είχε υποβάλλει εναντίον τους ο πατέρας του 19χρονου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ