ΔΣΑ: Αιτείται άμεσα μέτρα για τον έλεγχο όλων, όσοι εισέρχονται στα δικαστικά μέγαρα

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δικηγορικό Σύλλογος Αθηνών ενόψει της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων στις 7/1

Την άμεση λήψη και εφαρμογή μέτρων υγειονομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στα δικαστήρια ζητά με ανακοίνωσή του ο δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Συγκεκριμένα, αιτείται από την κυβέρνηση μέτρα «για τον λυσιτελή έλεγχο των εισερχομένων και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων».

propoli

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

«Η απονομή της Δικαιοσύνης ανήκει στον σκληρό πυρήνα της κρατικής λειτουργίας και η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των δικανικών σχηματισμών οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής, διαρκής και απρόσκοπτη λειτουργία των δικαστηρίων, ιδίως στη παρούσα χρονική περίοδο, που παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω της μετάλλαξής του.

Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των δικαστηρίων υποχρεούνται να εξασφαλίσουν τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των εισερχομένων στους χώρους των δικαστηρίων και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις με τις εταιρείες φύλαξης, με αποτέλεσμα από 7 Ιανουαρίου, ημέρα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος αδυναμίας ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των δικαστηρίων και τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων και έτσι να δημιουργείται αυξημένος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λόγω και της έντασης της πανδημίας.

Καλούμε την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των δικαστηρίων να λάβουν άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενόψει της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων στις 7/1/2022 για τον λυσιτελή έλεγχο των εισερχομένων και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων.

Δεν νοείται οποιαδήποτε αδράνεια στα θέματα αυτά».

Δείτε επίσης: Δεν χαρίστηκε η Όμικρον στην Θεσσαλονίκη – Σε πρωτοφανή επίπεδα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην πόλη

Loading