ΕΚ Λάρισας: Συγκέντρωση σήμερα για να ακυρωθεί η συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ

Με σύνθημα «Καμιά νομιμοποίηση στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες των λαών – Να ακυρωθεί τώρα η συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ», το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνουν συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Μάρτη στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 7.30 μ.μ.

«Αποτελεί πρόκληση για τον λαό της Λάρισας η πραγματοποίηση συναυλίας από την χορωδία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης στις 27 Μάρτη» σημειώνουν το ΕΚ Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης και τονίζουν:

propoli

«Με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, Δημοτικών και Περιφερειαρχών αρχών η περιοχή μας και συγκεκριμένα η Λάρισα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.

Στην 1η Στρατιά βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της πατρίδας μας στην οποία συμμετέχει ελληνική φρεγάτα με ελληνικό πλήρωμα και αμερικανούς στρατιώτες, ενώ η 110 Πτέρυγα Μάχης έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ.

Η πόλη μας γίνεται όλο και περισσότερο στόχος αντιποίνων, όλο και περισσότερο μεγαλώνει ο κίνδυνος για την εργατική τάξη το λαό, τη νεολαία της πόλης να πληρώσει και σε αίμα την εμπλοκή στους ΝΑΤΟικους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της πόλης μας πρέπει να σκεφτούν, γιατί αυτοί που έχουν βάλει πλάτη στην πολεμική εμπλοκή της περιοχής μας με υποδομές, προσωπικό και εξοπλισμό, έχουν μετατρέψει την πόλη μας σε στόχο αντιποίνων, κόπτονται να μας “ψυχαγωγήσει” η χορωδία του στρατού των ΗΠΑ;

Όλοι τους με τα ίδια κριτήρια έχει κηρύξει τον «πόλεμο» ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Αυτές τις επιλογές πληρώνει ήδη ο λαός μας όπως οι αγρότες, χρόνια τώρα με την επιβολή του εμπάργκο στην Ρωσία, πολύ περισσότερο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας κ.α.

Τεράστιες ευθύνες έχει η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμάκου (ΝΔ) που αφού συναντήθηκε λίγες μέρες πριν με τον πρέσβη και τον πρόξενο των ΗΠΑ, ταχύτατα ανάρτησε στην σελίδα του Δήμου την συγκεκριμένη εκδήλωση και την φιλοξενεί στις υποδομές της πόλης (ΔΩΛ). Μάλιστα σε μια περίοδο που συμπληρώνονται 25 χρόνια από τους βομβαρδισμούς του Αμερικανικού Στρατού στην Γιουγκοσλαβία με τις βόμβες ουρανίου και τους χιλιάδες νεκρούς αμάχους. Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο στα πλαίσια των σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ ιμπεριαλιστικών μπλοκ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την μία και Ρωσία – Κίνα από την άλλη ο πόλεμος στο Ουκρανικό Μέτωπο, στην Μέση Ανατολή εμφανίζει σημάδια γενίκευσης, ο Παλαιστινιακός λαός βιώνει μια γενοκτονία από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εργατικά σωματεία και φορείς όπως η Επιτροπή Ειρήνης βγαίνουν μπροστά και ζητάνε να ακυρωθεί η συναυλία!

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της πόλης να μην συμμετέχουν στην συγκεκριμένη συναυλία, να μην νομιμοποιήσουν στην συνείδησή τους την φρίκη των πολεμικών επεμβάσεων από τους “συμμάχους” μας!

Τίποτα δεν τους ξεπλένει!

Ότι μανδύα και αν φορέσει ο στρατός των ΗΠΑ, ακόμη και αυτόν του πολιτισμού δεν μπορεί να κρύψει ότι αποτελεί τον πιο αιμοσταγή στρατό της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των προκατόχων της, δηλαδή η πολιτική του “πάντα ματώναμε δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες” δεν είχε ούτε έχει καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και του λαού μας. Αντίθετα, ανεβαίνουν κατακόρυφα οι κίνδυνοι στο τόπο που κατοικούμε!

Ο λαός της πόλης μας δεν συναινεί με αυτούς τους σχεδιασμούς τους αντιπαλεύει με τον αγώνα του όπως έχει κάνει τόσα χρόνια τώρα. Καμία συναυλία δεν μπορεί να ξεπλύνει τον ρόλο των ΝΑΤΟϊκων ως μακελάρη των λαών».

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση απευθύνει το ΔΣ του Παραρτήματος Θεσσαλίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Πηγή: 902.gr

Δείτε επίσης: «Έμφραγμα» στην Κηφισίας λόγω τροχαίου – Χάος σε Κηφισό και Παραλιακή

Loading