Εκδήλωση φωτιάς έχει σημειωθεί σε αγροτοδασική περιοχή στα Πολιτικά Ευβοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16:45, κοντά σε διάσπαρτες οικίες.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 35 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 20ης ΕΜΟΔΕ και 8 πυροσβεστικά οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η περιοχή βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορίας 3), με ανέμους που φτάνουν έως και 4 μποφόρ.
Στο σημείο έχει μεταβεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ευβοίας για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()
