Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία (pics)

«Να προσαρμοστεί η κοινωνία στις ανάγκες των Ατόμων με αναπηρία»

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας, πραγματοποιήθηκε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Porto Palace από την διοργανώτρια Ελίνα Παπά Ελευθεριάδου. Έγινε επίδειξη μόδας και μέρος τον εσόδων πήγαν Κοινωνική Οργάνωση «Μαζί για την οικογένεια και το παιδί». Στην επίδειξη συμμετείχε και ένα μοντέλο που τα δικά του πόδια είναι το αναπηρικό του αμαξίδιο. 

propoli

Πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις όπως αυτή του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  Αθανασίου Εξαδάκτυλου για την προσφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοΐού, του Νίκου Καραγιαννακίδη δικηγόρου, ο οποίος αποδεικνύει έμπρακτα με το έργο του το ενδιαφέρον για τον συμπολίτη που έχει πρόβλημα αναλαμβάνοντας πολλές φορές ως νομικός σύμβουλος δωρεάν αυτούς που έχουν ανάγκη. Αλλά πιο δυνατή στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν έκανε πασαρέλα το αμαξίδιο δείχνοντας την δύναμη της ψυχή για  την ζωή και δίνοντας φωτεινό παράδειγμα στις μέρες για όλους εμάς.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Κιουμουρτζίδου Μέλος του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έβαλε και δικό της λιθαράκι και έστειλε το μήνυμα:

«Δεν είναι τα άτομα με αναπηρία που πρέπει να αλλάξουν ώστε να ενταχθούν στην κοινωνία, πρέπει η κοινωνία να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις ανάγκες των Ατόμων με αναπηρία. Να έχουν ίση μεταχείριση, να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα τους».

Στην εκδήλωση πήραν μέρος πολλά τοπικά μαγαζιά όπως fedora Fashion, Soda, Bill Cost, Terida Dion, Diana T. και πολλές άλλες εταιρίες από όλους τους κλάδους και ήταν μια ευκαιρία να τονώσουμε την τοπική αγορά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Ασλανίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, και ο Γ. Λίτσης.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκινάει podcast – Θα μιλάει με πολίτες

Loading