Διευθύντρια ΕΠΑΛ Χαλανδρίου τέθηκε εκτός υπηρεσίας μετά από σοβαρές καταγγελίες από μαθητές. Διαρκής έρευνα σε εξέλιξη. Η διευθύντρια του 3ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου απομακρύνθηκε από τη θέση της έπειτα από σοβαρές καταγγελίες που υποβλήθηκαν από μαθητές, οι οποίοι ανέφεραν ότι τους υποχρέωνε να εκτελούν εργασίες εντός του σχολείου με αντάλλαγμα την διαγραφή των απουσιών τους. Η απόφαση για την απομάκρυνση ελήφθη από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Νικόλαο Ζαρκαδούλα, και είναι σε πλήρη εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια έχει ήδη υποστεί ελέγχους μέσω τεσσάρων διαφορετικών ΕΔΕ. Μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου προχώρησαν σε κατάληψη για να διαμαρτυρηθούν για τις ακραίες πρακτικές που εφαρμόζει η διευθύντρια. Επίσης, οι γονείς των μαθητών είχαν πρόσφατα ενημερωθεί σχετικά με τις «κοινωνικές εργασίες» που επιβάλλονταν στα παιδιά, προκειμένου να σβηστούν μαζικές αποβολές, για τις οποίες δεν είχαν προηγούμενα ενημερωθεί.
Σύμφωνα με καταγγελίες γονέα, τα παιδιά είχαν αναλάβει εργασίες όπως η εκσκαφή αυλακιού στον προαύλιο χώρο του σχολείου για τη διαχείριση των βρόχινων υδάτων, χωρίς επίβλεψη ή τη συγκατάθεση των γονιών. Οι αναφορές για την διευθύντρια αποκτούν επιπλέον βάρος, καθώς έρχονται σε συνέχεια περιστατικών τον Δεκέμβριο, όταν καθηγητής του σχολείου, μπροστά στη διευθύντρια, τραυμάτισε μαθητή με κόφτη προσπαθώντας να διαλύσει κατάληψη.
in.gr
![]()
