Εμβολιασμοί covid-19: Θα υπάρξουν τελικά προνόμια για τους πλήρως εμβολισμένους;

Η επιτροπή ειδικών μελετά καθημερινά τα στοιχεία που προκύπτουν και σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέσα Ιουνίου θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις που θα αφορούν κυρίως το πλάνο δράσης για τους καλοκαιρινούς μήνες

Μέσα Ιουλίου πιθανότατα θα προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αλλά αυτό το μέτρο θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους μη εμβολιασμένους. Οι ειδικοί περιμένουν ώστε το τείχος ανοσίας να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ασφαλείας.

propoli

Διασκέδαση

Όσον αφορά την διασκέδαση οι ειδικοί μελετούν ένα μοντέλο μαζικών εκδηλώσεων 2 ταχυτήτων με το πρώτο να αφορά αποκλειστικά τους πλήρως εμβολιασμένους οι οποίοι θα μετέχουν σε τέτοιες διαδηλώσεις, εισερχόμενοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να απαιτείται να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες.

Σχετικά με τα εστιατόρια και γενικά με την εστίαση, οι ειδικοί θα προτείνουν να μπορούν οι εμβολιασμένοι να κάθονται και στους εσωτερικούς χώρους του καταστήματος δείχοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για ένα επιπρόσθετο “υβριδικό” μοντέλο εκδηλώσεων στο οποίο θα μπορούν να μετέχουν τόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι όσο και οι μη. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, θα απαιτείται η τήρηση των μέτρων και θα υπάρχει όριο ως προς την συμμετοχή των ατόμων.

«Θέμα ανισοτήτων σε μία περίοδο που δεν έχει δοθεί σε όλους τους πολίτες η δυνατότητα να εμβολιαστούν αποτελεί η στρατηγική των προνομίων, που ήδη υφαίνεται και συζητείται τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Δείτε επίσης: Η ημερήσια ατζέντα για σήμερα Δευτέρα 14/6

Loading