Στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των μετώπων της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Θυμάρι Αναβύσσου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με εντολή του περιφερειάρχη, όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής τέθηκε σε απόλυτη ετοιμότητα και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πεδίο, προκειμένου να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου που εφαρμόζει το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
«Από τα πρώτα κιόλας λεπτά που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, ο μηχανισμός της περιφέρειας βρέθηκε στο πεδίο, με τη διάθεση 10 υδροφόρων και ενός χωματουργικού μηχανήματος, προκειμένου να επικουρήσουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ακολουθώντας πιστά το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονεί το αρμόδιο υπουργείο» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς. «Όπως κάθε καλοκαίρι, το σύνολο του μηχανισμού μας έχει τεθεί σε υψηλή επιφυλακή για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτου κινδύνου», πρόσθεσε, επισημαίνοντας τη σημασία της εφαρμογής των οδηγιών που δίνονται μέσω του 112, ιδίως για τις εντολές εκκένωσης περιοχών που εντοπίζεται κίνδυνος εγκλωβισμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ