ΕΟΤ: Προωθητικές ενέργειες για την ανάδειξη ελληνικών προορισμών

ΕΟΤ: Προωθητικές ενέργειες για την ανάδειξη ελληνικών προορισμών

Η προβολή της Αττικής και των νησιών του Αργοσαρωνικού στο κοινό της Γαλλίας, ως ιδανικού προορισμού διακοπών υψηλών απαιτήσεων αλλά και της Λέσβου ως εναλλακτικού-γαστρονομικού προορισμού τουρισμού, ήταν ο στόχος των δύο ταξιδιών εξοικείωσης που οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γαλλίας και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στα μέσα Ιουνίου.

Το πρώτο ταξίδι στην Αττική, διοργανώθηκε 19-22 Ιουνίου 2025 σε συνεργασία με τον γαλλικό αερομεταφορέα Transavia, στο πλαίσιο προβολής των ελληνικών προορισμών και ενίσχυσης της νέας απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης Μασσαλίας -Αθήνας.

Στο press trip συμμετείχαν τρεις Γάλλοι δημοσιογράφοι των Marie Claire και Marie Claire Maison (εκδόσεις Sud), La Provence Dimanche (κυριακάτικη έκδοση της δημοφιλέστερης εκτός Παρισίου ομώνυμης εφημερίδας) και το COTE Magazine (εκδόσεις Marseille-Provence).

Στην αποστολή συμμετείχαν ο διευθυντής έκδοσης των Marie Claire και Marie Claire Maison (έκδοση Sud), Luc Clément, ο δημοσιογράφος Cyril Castelliti, της La Provence Dimanche, και η ταξιδιωτική συντάκτρια και συντονίστρια σύνταξης του περιοδικού πολυτελείας COTE Magazine, Laura Puset, συνοδεία του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Transavia, Matthieu Degrave.

Επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και τα εμβληματικά τοπόσημά της (ιερό βράχο της Ακρόπολης, Μουσείο Ακροπόλεως, Ζάππειο, Παναθηναϊκό στάδιο), γνώρισαν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, το Σούνιο και τον Ναό του Ποσειδώνα, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, ενώ πραγματοποίησαν, μεταξύ άλλων, γαστρονομική περιήγηση με ξεναγό σε Πλάκα, Αναφιώτικα και Μοναστηράκι.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων οργανώθηκε από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γαλλίας Έμυ Αναγνωστοπούλου σε συντονισμό με την κεντρική υπηρεσία ΕΟΤ στην Αθήνα και με τη σημαντική συνδρομή της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, που διευκόλυνε τις επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Το δεύτερο ταξίδι στη Λέσβο, διοργανώθηκε 18-21 Ιουνίου 2025 στο πλαίσιο προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού στρατηγικής προτεραιότητας για τον Ε.Ο.Τ., για την προβολή του νησιού στη γαλλική αγορά, ως ιδανικού προορισμού γαστρονομικού και πολιτιστικού τουρισμού.

Η δημοφιλής στη Γαλλία Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου, συνόδευσε τους δημοσιογράφους και ετοίμασε τοπικά πιάτα με αυθεντικά προϊόντα του νησιού εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους.

Η δημοσιογραφική αποστολή περιηγήθηκε στην ορεινή Αγιάσο, τον κόλπο Γέρα, τη Μυτιλήνη, επισκέφθηκε το αποστακτήριο και το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη, τα ελαιοτριβεία Πρωτούλη, τα ουζερί στο Πλωμάρι, το Εργαστήριο Παραδοσιακής Κεραμικής Τέχνης Σταμάτη Στυλιανού στον Μανταμάδο, το τυροκομείο Δούκα και το Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade σύγχρονης τέχνης.

Οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομία, την ιστορία του νησιού, την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τις δραστηριότητες στη φύση, αποχωρώντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Loading

Play