Συνολικά 3 Έλληνας επέστρεψαν στην Ελλάδα – Συγκλονιστικές δηλώσεις στο αεροδρόμιο
Ο κ. Κουμουτσάκος εργαζόταν για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, σε δηλώσεις του μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ευχαρίστησε την κυβέρνηση που «κίνησε κάποια νήματα που έπρεπε να κινηθούν άμεσα», καθώς και τις πρεσβείες στο Ισλαμαμπάντ και το Λονδίνο.
Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την Βρετανία, κατόπιν συνεννοήσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
«Πρόκειται για καθαρό εμφύλιο και δεν θέλω να πω περισσότερα από σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν ακόμα. Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι καθαρά πολεμική», πρόσθεσε.
Λίγες ώρες μετά επέστρεψε και ο τρίτος Έλληνας:
Φτάνοντας στην Αθήνα από την Ντόχα ευχαρίστησε το υπουργείο Εξωτερικών όπου είχε μεταφερθεί μετά από επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού των Βρετανών στο Αφγανιστάν.

Νωρίτερα το ΥΠΕΞ είχε προβεί σε ανακοίνωση:
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Σκέψεις για να επιτάξουν αερομεταφορείς για μεταφορά πολιτών από την Καμπούλ
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 3.500 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων σε αγροτική έκταση – Τρεις συλλήψεις
- Δημοσκόπηση GPO: ΝΔ 29,4%, κλείνει η ψαλίδα ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ – Στο 2,6% η Καρυστιανού
- ΚΕΔΕ και Υπουργείο Περιβάλλοντος: Η συνάντηση εργασίας για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό
- Σοκ στην Αμαλιάδα: Δύο αδέλφια έθαψαν τη μητέρα τους στον κήπο του σπιτιού — Τους κατήγγειλε ο τρίτος αδερφός
- Με στόχο το δύο στα δύο η ΑΕΚ απέναντι στην Αντβέρπ στη SUNEL Arena
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

