Επικίνδυνη κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα

Επικίνδυνη κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Αρχικά, στη Μακεδονία και σταδιακά σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές και το βόρειο Αιγαίο, θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ιδιαίτερα στη Μακεδονία, οι βροχές θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα από το μεσημέρι και μετά. Στις Σποράδες και την Εύβοια, οι καταιγίδες αναμένονται από το βράδυ.

Στις περισσότερες περιοχές, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ, εκτός από τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στις ανατολικές περιοχές, φτάνοντας τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας, ιδίως σε περιοχές όπου αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Loading

Play