Σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.
Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι τα υφιστάμενα μέτρα είναι σε ισχύ έως τις 24/1 και μετά την απόφαση αυτά παρατείνονται έως τις 31/1.
Το πρωί υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε χαρακτηρίσει “λογικό” να αποφασίσει τη Επιτροπή την παράταση των μέτρων.
«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της “Ομικρον” έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή, ενώ στην κοινότητα η Όμικρον είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από “Δέλτα”, πολίτες που αρρώστησαν στις γιορτές. Συνεπώς, είναι λογικό, προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων.
Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών, αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα, αν αποφασιστεί παράταση, θα είναι για μια εβδομάδα» σημείωσε ο κ. Πλεύρης.
Ο προβληματισμός των ειδικών αλλά και του υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις σοβαρές νοσηλείες, αποτέλεσμα της μετάλλαξης Δέλτα καθώς και με τους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας, δηλαδή τις διασωληνώσεις και τους νέους θανάτους που δεν φαίνεται προς το παρόν να βελτιώνονται.
Δείτε επίσης: Σε ειδικό εργαστήριο στην Ελβετία το δείγμα της 24χρονης
- Φεστιβάλ και αφιερώματα στη 21η ΔΕΒΘ: Από 8 έως 11 Μαΐου
- Θλίψη για τον θάνατο του ηθοποιού Δημήτρη Κολοβού σε ηλικία 80 ετών
- Fantapapa: Πώς οι gamers συμμετέχουν στην εκλογή του νέου Πάπα
- Ερνέστο Βαλβέρδε: Αποτυχία διαιτησίας στη φάση του Γκαρνάτσο και την αποβολή
- ΚΚΕ: Αίτημα για αξιοποίηση της περιουσίας του πρώην ΟΕΚ υπέρ δικαιούχων και εργαζομένων