Επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα – Γαλιατσάτος: «Έχουμε τα εργαλεία για να ζήσουμε με την πανδημία» (vid)

Το τέλος της επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης στη χώρα μας, αλλά και για την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό, από σήμερα, 1η Μαΐου, σήμανε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων – Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος

«Έχουμε τα εργαλεία για να ζήσουμε με τον κορωνοϊό. Στα νοσοκομεία δε βλέπουμε πολλούς ασθενείς στην Αμερική. Έχουμε τα εμβόλια και τα φάρμακα. Εγώ ακόμη φοράω μάσκα όταν είμαι έξω. Αν κάνουμε όλοι τις σωστές επιλογές, θα μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, χωρίς να έχουμε πολλούς ασθενείς στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος αναφορικά με την άρση των μέτρων για την πανδημία.

propoli

«Υπάρχει η υπόθεση να έχουν μια μετάλλαξη στην Κίνα για την οποία να μη μας έχουν ενημερώσει»

Αναφερόμενος στα όσα γίνονται στην Κίνα, ο ίδιος τόνισε ότι «Στην Κίνα, με τα αυστηρά lockdowns, πιστεύω ότι λειτουργούν με βάση τον πολιτισμό τους. Δε θέλουν ούτε ένα κρούσμα. Αλλά για εμένα είναι περίεργο ό,τι γίνεται, αφού έχουμε τα εργαλεία για να ζήσουμε με τον κορωνοϊό. Υπάρχει η υπόθεση να υπάρχει μια μετάλλαξη για την οποία να μη μας έχουν ενημερώσει. Ελπίζω να είναι θέμα μόνο του πολιτισμού τους αυτό που γίνεται».

Τι αλλάζει από σήμερα:

Αναστολή covid pass: Από αύριο αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Ετσι, πλέον, η πρόσβασε σε χώρους εστίασης και σε εμπορικά καταστήματα θα γίνεται χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικό.

Επίσης, από αύριο επανέρχεται η χωρητικότητας στο 100%.

Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας: Επιπλέον από αύριο, οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται στην επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

Eνα rapid test οι ανεμβολίαστοι στην εργασία τους: Πλέον οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε ένα ράπιντ τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) , με εξαίρεση τις ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 6.497 νέα κρούσματα – 35 θάνατοι – 239 διασωληνωμένοι

Loading