Έρχεται κακοκαιρία: Κίνδυνος για πλημμύρες – Οι 5 περιοχές

Οι ραγδαίες μεταβολές του καιρού θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τις επόμενες ημέρες να αναμένονται ιδιαιτέρως δύσκολες όσον αφορά την διαχειρίση των έντονων καταιγίδων και βροχών που δίνει το σύστημα πρόγνωσης.

Σφοδρές καταιγίδες και πιθανώς πλημμυρικά φαινόμενα θα μας ταλαιπωρήσουν για ένα διήμερο
Από την Πέμπτη 18 Απριλίου ο καιρός θα μας δείξει πραγματικά το σκληρό του πρόσωπο καθώς το καλοκαιρινό σκηνικό μας αποχαιρετά τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 22 Απριλίου και δίνει την θέση του σε αλλεπάλληλες καταιγίδες και ισχυρές βροχές σε συνδυασμό με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

propoli

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, εφιστά την προσοχή των πολιτών στο κρίσιμο διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου όπου τα ύψη βροχής θα είναι μεγάλα και μάλιστα δεν αποκλειεί πιθανώς και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες, με αρκετό ήλιο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι δυτικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 20 βαθμούς, έως 24 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε πολλές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και τα δυτικά, με πιο ισχυρά φαινόμενα από το βράδυ σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την Παρασκευή λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βροχής

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για μεγάλα ύψη βροχής από την προσεχή Παρασκευή. Σύμφωνα με την πρόγνωσή του από την Παρασκευή θα σημειωθεί έντονη μεταβολή με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα έκρουσε καμπανάκι για τις περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στα ανατολικά τμήματα. «Το τονίζουμε αυτό γιατί έχει να βρέξει πολλές ημέρες, είναι ξηρό το έδαφος και είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν αυτά τα μεγάλα ύψη βροχής».είπε χαρακτηριστικά. 

Τσατραφύλλιας: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χιόνια

Για έντονα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Σύμφωνα με την ανάρτηση του , έρχονται σφοδρές βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και χιόνια. Τα φαινόμενα αυτά θα διαρκέσουν από την Πέμπτη (18/4) έως και την Κυριακή (22/4). Ο μετεωρολόγος μάλιστα, προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου, κάνοντας λόγο για «πολικό αεροχείμαρρο» που θα φέρει ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα βουνά. Επιπλέον, τονίζει ότι σήμερα, Τετάρτη θα είναι η τελευταία ημέρα με αφρικανική σκόνη, ενώ χαρακτηρίζει την Πέμπτη ως «μεταβατική μέρα».

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς !Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή -Σάββατο”.

Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Η Πέμπτη 18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς.

Ωστόσο, την Παρασκευή και το Σάββατο το «ατμοσφαιρικό ποτάμι» (αεροχείμαρρος)-εικόνα – που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια!».

Loading