Εργατικό δυστύχημα στη ΣΤΑΣΥ: Δεύτερη τραγωδία στον ίδιο χώρο από καταπληκτικά βαριά ανταλλακτικά τρένων

Εργατικό δυστύχημα στη ΣΤΑΣΥ: Δεύτερη τραγωδία στον ίδιο χώρο από καταπληκτικά βαριά ανταλλακτικά τρένων

Εργατικό δυστύχημα στη ΣΤΑΣΥ, επαναλαμβανόμενες αναφορές για ακατάλληλες συνθήκες εργασίας. Το πρωί της Τετάρτης, σημειώθηκε ένα νέο εργατικό δυστύχημα στη ΣΤΑΣΥ, με θύμα τον αρχιτεχνίτη τροχαίου υλικού, ο οποίος καταπλακώθηκε από βαρύ φορτίο άνω των 300 κιλών. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, οι συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο αμαξοστάσιο είναι εντελώς ακατάλληλες και δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφάλειας.

Ο Δημήτρης Γουρτής, μέλος της επιτροπής υγείας και ασφάλειας στη ΣΤΑΣΥ, επισήμανε ότι έχουν αγνοηθεί επανειλημμένες αναφορές των εργαζομένων σχετικά με την επικινδυνότητα του χώρου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο χώρος αυτός, αντί να είναι χώρος αποθήκευσης, χρησιμοποιείται ως χώρος επισκευών» και πρόσθεσε ότι «ένας άλλος εργαζόμενος είχε χάσει τη ζωή του στον ίδιο χώρο».

Στην ερώτηση για την ευθύνη του δυστυχήματος, ο Γουρτής υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι εκτελούν εντολές και δεν δρουν αυτοβούλως, ζητώντας τη διερεύνηση των υπευθύνων. Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν εργοδοτικό εκφοβισμό, ενώ άλλοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω των ακατάλληλων συνθηκών εργασίας και των πειθαρχικών συνεπειών που προκύπτουν από την αντίθεσή τους στις εντολές.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του συναδέλφου και ανακοίνωσε ότι οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, με την ελπίδα ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play