Αναγνώριση του ατυχήματος ως εργατικό ζητούν οι εργαζόμενοι στον Άγιο Σάββα για την ασφάλεια και την υποστήριξή τους. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας, διαμαρτυρόμενοι για το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε σε χειρουργείο του νοσοκομείου Ελπίς, όταν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπέστη εγκαύματα από λάμπα UAV που παρέμεινε αναμμένη για 11 ώρες. Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει πριν από το ατύχημα για κενά στα μέτρα ασφάλειας και, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν.
Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς τα χειρουργεία που κανονικά θα διεξάγονταν στον Άγιο Σάββα γίνονται στο Ελπίς, εξαιτίας της μη λειτουργίας των χειρουργικών αιθουσών του πρώτου νοσοκομείου λόγω ανακατασκευής.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα στο προαύλιο του νοσοκομείου και προχώρησαν σε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Τα βασικά ερωτήματα των εργαζομένων περιλαμβάνουν τις ενέργειες που θα γίνουν για την καταγραφή του εργατικού ατυχήματος και τη μελλοντική προστασία τους.
Πιο συγκεκριμένα, ζητούν να γίνουν σαφείς οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί για την περίθαλψη και την υποστήριξη όλων των συναδέλφων που βρίσκονταν στην επίμαχη αίθουσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, καθώς και για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Επιπλέον, ανησυχούν για τις απειλές που εκτόξευσε δικηγόρος του νοσοκομείου προς την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν τη στοχοποίηση των συναδέλφων τους. Ζητούν στήριξη από την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr