Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Εθελοντική δράση την Κυριακή

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί σε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας την Κυριακή 30 Ιανουαρίου

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ, «τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί αισθητά, δημιουργώντας παράλληλα κινδύνους για τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους».

propoli

Τόσο η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, όσο και η μετάλλαξη Όμικρον έχουν σαν αποτέλεσμα τη μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών αυξάνοντας την πίεση στο σύστημα.

«Προσκαλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία» σημειώνει το ΕΚΕΑ προσθέτοντας ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί για την διαδικασία της αιμοληψίας η οποία επιτελείται αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του συνεργείου του ΕΚΕΑ. Όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας.

Για την ασφάλεια όλων, το ΕΚΕΑ καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να κλείσουν ραντεβού την Πέμπτη 27/01 και Παρασκευή 28/01, 9:00-15:00 στα τηλέφωνα 2132146716- 2132146726. Το Σεράφειο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη και η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με μετρό (στάση Κεραμεικός, γραμμή 3), είτε με ΗΣΑΠ (στάση Πετράλωνα), είτε με λεωφορεία (στάση Κολυμβητήριο, γραμμές 049, 815, 914), ενώ στο χώρο διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ για τη διευκόλυνση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών.

Σημειώνεται ότι όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών για τον κορονοϊό, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΕΚΕΑ και την διαδικασία της αιμοδοσίας: https://ekea.gr/

Δείτε επίσης: Παυλάκης: «Αν διατηρηθεί το ιδιότυπο κλείσιμο τα κρούσματα θα μειωθούν δραματικά»

Loading