Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος διοργανώνει, μεθαύριο, Τετάρτη 4 Ιουνίου, την ετήσια ημερίδα της με φετινό θέμα: «Αεραθλητισμός και Αεροπορική Εκπαίδευση», στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.
Η ημερίδα θα αρχίσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί στις 14:30.
Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων και η ανάδειξη του ρόλου του αεραθλητισμού στην αεροπορική κουλτούρα και εκπαίδευση.
Όπως έχει ανακοινωθεί, η ημερίδα συγκεντρώνει σημαντικούς ομιλητές από τον τομέα της Πολιτικής και Στρατιωτικής Αεροπορίας, της Γενικής Αεροπορίας και του Αεραθλητισμού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο βασικές θεματικές ενότητες:
1η Ενότητα: Αεραθλητισμός
Με εισηγήσεις σχετικά με τον ελληνικό αεραθλητισμό από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, που περιλαμβάνει 11 διακριτά Αεραθλήματα και χιλιάδες Αεραθλητές. Θα συζητηθούν θέματα όπως η Γενική Αεροπορία, τα αλεξίπτωτα πλαγιάς, ο ανθρώπινος παράγοντας στην αρχική εκπαίδευση πιλότων, οι ευκαιρίες για υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών, καθώς και οι υφιστάμενες υποδομές για αεραθλητικές δραστηριότητες.
2η Ενότητα: Αεροπορική Εκπαίδευση
Με αναλύσεις για την ακαδημαϊκή και πτητική εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων, καθώς και την προοπτική της αεροδιαστημικής παιδείας στην Ελλάδα. Ομιλητές θα είναι ανώτατοι αξιωματικοί, διακεκριμένοι πιλότοι, αεραθλητές και επιστήμονες.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος και απευθύνεται σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να ενταχθούν στον ευρύτερο αεροπορικό τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και νέες που επιδιώκουν μια πορεία στην Πολεμική ή Πολιτική Αεροπορία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ