Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Καστελόριζο, διευκρινίζοντας σημαντικές λεπτομέρειες.
Δύο ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, οι οποίοι υπηρετούσαν στο Π.Π.Ι. Μεγίστης, υπέβαλαν αίτημα για ταυτόχρονη άδεια, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τον Διοικητή της 2ης ΥΠ.Ε. Ακολούθως, οι ιατροί παραιτήθηκαν και οι παραιτήσεις τους έγιναν δεκτές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 03/07/2026, οι δύο ιατροί δεν είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν επιστρέψει στην ιδιωτική ζωή. Για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του νησιού, η 2η ΥΠ.Ε. προχώρησε στη μετακίνηση ειδικής Γενικής Ιατρού και ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου στη Μεγίστη.
Η 2η ΥΠ.Ε. επισημαίνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για περιστατικά που ενδέχεται να έχουν συμβεί μετά τις παραιτήσεις. Η Διοίκηση διαβεβαιώνει τους κατοίκους της Μεγίστης ότι η λειτουργία του ιατρείου είναι πλήρως εξασφαλισμένη, με επαρκή στελέχωση και κατάλληλο εξοπλισμό.
![]()

