Η εμπειρία πτήσης με εξομοιωτές F-16 και F-35 έρχεται στο δημαρχείο Καρδίτσας από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου, προσφέροντας σε μαθητές και ενήλικες την ευκαιρία να βιώσουν την αεροπορική τέχνη. Η δράση διοργανώνεται από τον δήμο σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, μετά από πρόταση της αερολέσχης του αεροδρομίου Μυρίνης.
Μαθητές και πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια διαδραστική εμπειρία πτήσης υπό την καθοδήγηση έμπειρων ιπτάμενων αξιωματικών. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προώθηση της αεροπορικής ιδέας και στην ενίσχυση της επαφής των νέων με την τεχνολογία και την καινοτομία στον τομέα της αεροπορίας.
Ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, δήλωσε ότι η ιδέα προήλθε από την αερολέσχη και η ανταπόκριση από τους πολίτες είναι ενθουσιώδης. Η δράση αυτή ενισχύει το μικρό αεροδρόμιο της Μυρίνης και ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές πρωτοβουλίες που θα φέρνουν κοντά την κοινότητα με την αεροπορία.
Το αεροδρόμιο Μυρίνης, που βρίσκεται επτά χιλιόμετρα από την Καρδίτσα, έχει διαστάσεις 680 μέτρα μήκος και 20 μέτρα πλάτος, και θα χρησιμοποιείται για πτήσεις ελαφρών αεροσκαφών γενικής αεροπορίας.
![]()
