Φλώρινα: Διασώθηκαν τρεις μικρές αρκούδες από κανάλι

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση ειδικοί φορείς και εθελοντές κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τρεις μικρές αρκούδες που είχαν πέσει σε κανάλι στη Φλώρινα

Ο απεγκλωβισμός των τριών μικρών αρκούδων, οι οποίες είχαν παγιδευτεί σε αρδευτικό κανάλι, σημειώθηκε στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς του δήμου Φλώρινας.

propoli

Η ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν άμεση και όλες οι ενέργειες για την διάσωση των μικρών πραγματοποιήθηκαν λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς στο σημείο βρισκόταν και η μητέρα – αρκούδα.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κινητοποιήθηκε η διεύθυνση δασών Φλώρινας, αφού ενημερώθηκε στις 11:50 π.μ. από τον θηροφύλακα της κυνηγετικής ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ότι τρεις μικρές αρκούδες είχαν πέσει μέσα σε κανάλι του φράγματος της Τριανταφυλλιάς, με επικεφαλής την προϊσταμένη της, ενεργοποίησε αμέσως την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, η οποία είναι αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τη γενική διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και τον ίδιο το γενικό γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση.

Στο σημείο κατέφθασαν, εκτός από την διεύθυνση δασών Φλώρινας της επιθεώρησης εφαρμογής δασικής πολιτικής Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας που ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΚΟΜΑΘ, η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος».

Οι τρεις μικρές αρκούδες, πέντε μηνών περίπου, ελευθερώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν από την μητέρα τους. Επισημαίνεται ότι η δασική υπηρεσία πραγματοποιεί συνεχώς περίπολα στην ευρύτερη περιοχή, για να επιβεβαιώσει την επανασύνδεση της οικογένειας.

Δείτε επίσης: Βρετανία: Στέλνει πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Loading