Άλλοι 2 σοροί ανδρών, περισυνελέγησαν το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών τα ξημερώματα
Έως τώρα έχουν διασωθεί 12 μετανάστες (7 άνδρες, 4 έφηβοι και 1 γυναίκα) που περισυλλέγησαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και βρίσκονταν σε μικρή βοηθητική λέμβο του σκάφους, ενώ το πρωί εντοπίστηκε και μία σορός άνδρα η οποία μεταφέρθηκε στη Σαντορίνη.
Όλοι οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, ενώ κατά δήλωσή τους ανέφεραν ότι το σκάφος στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλα άτομα βυθίστηκε.
Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται, από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, τρία πλωτά παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αρχικά κάποιοι εκ των μεταναστών επιβαινόντων, στο σκάφους που βυθίσθηκε επέβαιναν περίπου 30 άτομα, ενώ σύμφωνα με δήλωση ενός άλλου διασωθέντα επέβαιναν περίπου πενήντα άτομα.
Να σημειωθεί ότι μόνο 2 από τους 12 διασωθέντες φορούσαν σωσίβιο, ενώ το σκάφος που βυθίστηκε φέρεται να μην διέθετε σωστικό ή άλλο εξοπλισμό ασφαλείας.
Δείτε επίσης: Φολέγανδρος: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες – 1 νεκρός – Σε εξέλιξη
- Φάρσαλα: Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας σε εκκοκκιστήριο με ακρωτηριασμό στο άνω άκρο
- Συνελήφθησαν δύο άντρες για τη δολοφονία του παιδοβιαστή τραγουδιστή Ίαν Γουάτκινς μέσα στη φυλακή
- Συνεχείς έλεγχοι από την τροχαία: Συνελήφθησαν 7 μεθυσμένοι οδηγοί στην Αττική, 159 παραβάσεις καταγράφηκαν
- Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε 22χρονο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
- Εντυπωσιακή νίκη του Περιστερίου απέναντι στη Μύκονο σε αγώνα θρίλερ