Η φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση ανάμεσα στο Λογγίτσι και το Νεοχώρι Φθιώτιδας – Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Αρχικά η φωτιά δεν απειλούσε οικισμούς όμως ο δυνατός άνεμος άλλαξε την κατεύθυνση με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας να δώσει εντολή εκκένωσης του οικισμού Λογγίτσι.
Στο σημείο, σύμφωνα με το lamiareport.gr έσπευσαν άμεσα ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ σηκώθηκαν αρχικά τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Τρία αεροσκάφη (τα δυο Canadair) σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου και ανέλαβαν να κάνουν ρίψεις στο σημείο.
Σε λίγο αναμένεται να φτάσουν και υδροφόρες από Δομοκό και Στυλίδα, καθώς και ένα χωματουργικό να συνδράμει τους πυροσβέστες.
Στο σύνολο έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση 34 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο, 12 οχήματα, δυο αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.
Δείτε επίσης: Φωτιά στις Μικροθήβες Μαγνησίας
- Γερμανία: Εμείς αποφασίζουμε για τις υποθέσεις μας και όχι μια αμερικανική κυβέρνηση, δηλώνει ο Μερτς
- Ουκρανία: Επιμένει ο Ζελένσκι στην πρόταση για 30ήμερη κατάπαυση του πυρός
- Σημαντικές αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης
- Ευρωκοινοβούλιο: Αδυναμία επανεκκίνησης της διαδικασίας προσχώρησης της Τουρκίας στην ΕΕ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr