Φωτιά στην Τανάγρα μετά την πτώση του Phantom σε αεροπορική επίδειξη

Φωτιά στην Τανάγρα μετά την πτώση του Phantom σε αεροπορική επίδειξη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Τανάγρα μετά την πτώση μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, περίπου μία ώρα νωρίτερα, και εξαπλώθηκε σε δασική έκταση.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 95 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, μία ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ και 29 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό.

Στις 15:34 εστάλη μήνυμα από το 112, ώστε να ενημερωθούν όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.

Το Phantom έπεσε κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης Athens Flying Week 2026, που πραγματοποιείται στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες διάσωσης, όπως και οι προβλεπόμενες διαδικασίες έρευνας και διερεύνησης του περιστατικού.

Εξαιτίας της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους στο Athens Flying Week, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας διακόπτει το πρόγραμμά του στην 90ή ΔΕΘ και επιστρέφει στην Αθήνα.

Loading

Play