Φωτιά στο Άγιον Όρος: Βελτιωμένη η κατάσταση – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με τρία οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με διάσπαρτες αλλά όχι ανησυχητικές εστίες φωτιάς στο Άγιον Όρος, ενώ δεν έχουν κινδυνεύσει ζωές ούτε έχουν προκληθεί ζημιές σε μονές.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έγινε έκκληση στους προσκυνητές που ανεβαίνουν στην κορυφή του όρους Άθω να επιστρέψουν στις μονές, όπου φιλοξενούνται.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 19 Αυγούστου, είναι η πανήγυρη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και γιορτάζει το εκκλησάκι στην κορυφή του Άθωνα, έτσι μεγάλος αριθμός προσκυνητών βρίσκεται καθοδόν προς το βουνό.

Παράλληλα συνιστάται στους προσκυνητές που είχαν προγραμματίσει να ανέβουν το πρωί της Παρασκευής στον Άθωνα να μην ξεκινήσουν την ανάβαση, αν προηγουμένως δεν ενημερωθούν από τις μονές ότι η φωτιά είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Περίπου 100 προσκυνητές βρίσκονταν το βράδυ της Πέμπτης στο καταφύγιο της Παναγιάς, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και θα παραμείνουν εκεί. Η σύσταση από τους μοναχούς είναι να μην προχωρήσουν την ανάβαση, ενώ διαβεβαιώνεται πως δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Δείτε επίσης: Αμοργός: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 90 μετανάστες

Loading