Γεραπετρίτης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην εστίαση» (vid)

«Αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει βελτιούμενη προφανώς θα εξεταστούν και μέτρα υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στον ιδιωτικό τομέα» είπε ο Υπουργός.

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ο Υπουργός, δήλωσε πως υπάρχει η πιθανότητα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εργαζομένους της εστίασης.

propoli

Αναλυτικά:

«Η πρώτη φάση των υποχρεωτικών εμβολιασμών περιελάμβανε τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και σε δομές φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Εφόσον, υπάρξει δεύτερη φάση και το ενδεχόμενο αυτό παραμένει ανοιχτό, είναι δυναμικό και αξιολογείται με βάση τα εκάστοτε δεδομένα, αυτό θα περιλαμβάνει κρίσιμες υποδομές ή χώρους στους οποίους μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση».

Στη συνέχεια δήλωσε πως:

«Για κάθε περίπτωση θα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, διότι δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση για παράδειγμα στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου το αναγκαίο προσωπικό θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις».

«Άρα θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός».

«Γίνονται έλεγχοι, παρακολουθούμε καθημερινά το δελτίο των ελέγχων και γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια για την τήρηση των μέτρων. Το ζήτημα του ποσοστού του εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι αντικείμενο μελέτης, και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις στο μέλλον».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και στην εστίαση, ο Υπουργός είπε πως «είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Είναι αντικείμενο μελέτης των ειδικών, της επιτροπής και της πολιτείας. Ακούω την κριτική ότι στην εστίαση τον χειμώνα θα έχουμε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες στους κλειστούς χώρους, ενώ το προσωπικό θα είναι ενδεχομένως μη εμβολιασμένο, να πω ότι ειδικά για το προσωπικό πάντοτε υπάρχει μια μεγαλύτερη ευαισθησία. Η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία αλλά για τον εργαζόμενο ο τρόπος της επιβίωσής του».

Τέλος τόνισε:

«Αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει βελτιούμενη προφανώς θα εξεταστούν και μέτρα υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στον ιδιωτικό τομέα».

Δείτε επίσης: ΟΗΕ: Το 50% των παιδιών κάτω των 5 ετών στο Αφγανιστάν υποφέρει από οξύ υποσίτισμο – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading