Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν γνωστός και ως «Θείος Τζο» της Greek Mafia και είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για πολλές «βαριές» υποθέσεις, μεταξύ αυτών και για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου
Ο βαρυποινίτης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για ηθική αυτουργία στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, και για ένταξη σε συνδικάτο εγκλήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Περικλής Παναγόπουλος πέθανε δέκα χρόνια μετά από την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς.
Ωστόσο ο Σκαφτούρος αθωώθηκε το 2017 από το Πενταμελές Εφετείο για την απαγωγή Παναγόπουλου, ενώ το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους της νύχτας και μεταξύ άλλων είχε απασχολήσει και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ήταν δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ το 2018 ενώ ήταν στις φυλακές τον είχαν μαχαιρώσει στον γλουτό, Αλβανοί κρατούμενοι την ώρα που επέστρεφε από μεταγωγή του από τα δικαστήρια.
Υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει ξανά δολοφονική επίθεση σε βάρος του, πριν από 4 χρόνια και ενώ ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ένας συγκρατούμενός του, του είχε επιτεθεί με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στο πόδι. Και εκείνη η επίθεση, είχε αποδοθεί σε συμβόλαιο μεταξύ μπράβων της νύχτας.
Αποφυλακίστηκε πριν από 2,5 χρόνια, «σπάζοντας» τα δις ισόβια που του του είχαν επιβληθεί αρχικά, για την απαγωγή Παναγόπουλου και τη δολοφονία Γούσιου.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι φοβόταν για τη ζωή του και λάμβανε τα σχετικά μέτρα προφύλαξης. Ωστόσο, σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, έπεσε νεκρός σε εν ψυχρώ εκτέλεση στα Δερβενοχώρια.
Δείτε επίσης: Συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία: Εκτέλεσαν με καλάζνικοφ τον Γιάννη Σκαφτούρο
- Διαπραγματεύσεις της ΕΕ με Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά για συμμετοχή στο πρόγραμμα «SAFE»
- Κεφαλονιά: Σοβαρή πυρκαγιά στην περιοχή Μεταξάτα
- Σοβαρό περιστατικό στο Πίτσμπουργκ: Οδηγός έριξε το όχημά του στην πύλη του FBI και εγκατέλειψε τη σκηνή
- Η ΑΕΚ αναγνωρίζει την προσφορά του «Εργαστηρίου»
- Εντυπωσιακή νίκη του Λεβαδειακού επί του ΠΑΟΚ (4-1) – Όλα τα αποτελέσματα από την πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδας