Η Κυριακή 7 Ιουνίου φέρνει στην Αγιάσο τη 7η Γιορτή Κερασιού, μια εκδήλωση που διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και τον Δήμο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Η γιορτή αυτή, που έχει σκοπό να προβάλλει την ομορφιά και τα προϊόντα της περιοχής, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών.
Όπως αναφέρει ο ιστορικός ερευνητής Παναγιώτης Κουτσκουδής, η περιοχή της Αγιάσου χαρακτηρίζεται από την πλούσια δενδροκαλλιέργεια της, με τους κερασώνες να έχουν φυτευτεί κατά τα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας. Η γιορτή κερασιού ξεκίνησε πριν από την περίοδο του κορονοϊού και στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Από νωρίς το πρωί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν 600 κιλά κεράσια σε κεντρικά σημεία του χωριού, όπως η Πλατεία Δημαρχείου και η Πλατεία Αγοράς. Επιπλέον, το εικαστικό τμήμα του «Αναγνωστηρίου Αγιάσου» θα διοργανώσει δραστηριότητες με θέμα το κεράσι στο δημοτικό πάρκο, ενώ θα υπάρχει και το «Κυνήγι του χαμένου κερασιού».
Οι γεύσεις θα είναι επίσης στο επίκεντρο, με τον φούρνο «Σουσαμλή» να προσφέρει ταρτάκια με κρέμα μαστίχα και κεράσι, και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό «ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΓΙΑΣΟΥ» να σερβίρει παραδοσιακά γλυκίσματα από κεράσι. Η ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΣΑΜΑΡΑ θα παρουσιάσει το νέο της λικέρ από κεράσι στην Πλατεία Δημαρχείου.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει επίσης έκθεση φωτογραφίας και μουσικά προγράμματα από τοπικές χορωδίες, καθώς και περιπάτους και ξεναγήσεις στη φύση της Αγιάσου. Οι διοργανωτές έχουν συνεργαστεί με πολλές τοπικές επιχειρήσεις και φορείς για την επιτυχία της εκδήλωσης.
![]()

