Δεν απέκλεισε το γεγονός να προστεθούν νέες ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ η κ. Μίνα Γκάγκα, κατά την επίσκεψη της σήμερα το πρωί στο “Αχιλλοπούλειο” νοσοκομείο Βόλου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε ότι: «το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ένα σύστημα που δέχεται επιπλέον εισαγωγές έχει μεγαλύτερη δυσκολία και θέλουμε να δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε» και προσέθεσε:
«Εργαζόμενοι και γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και είμαστε κοντά τους. Γίνονται συνεχώς προσλήψεις προσωπικού με προκηρύξεις, πάνω από 2.500 γιατροί έχουν προσληφθεί και είναι σε εξέλιξη προκηρύξεις και επικουρικού προσωπικού. Πρόθεση και απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας και υπάρχει περίπτωση να μπούνε και καινούργια κρεβάτια και κλίνες, covid και no covid. Γίνεται σε συνεννόηση με τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε ό,τι χρειάζεται».
Κατά τη σύσκεψη με τη διοίκηση του νοσοκομείου της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, διευθυντών κλινικών και εργαζομένων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυρία Γκάγκα επισήμανε ότι «εδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για το πόσους γιατρούς χρειαζόμαστε και οι ειδικότητες δεν παράγονται από τη ημέρα στην άλλη. Δεν είναι διαδικασία που κρατάει δύο μήνες».
Δείτε επίσης: Μ. Γκάγκα: «To μήνυμα είναι κοινό: να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό για να είμαστε όλοι ασφαλείς»
- Σοκ για την Ιορδανία: Ο Ιμπραχίμ Σάμπρα εκτός Μουντιάλ 2026 λόγω τραυματισμού
- Αταμάν: «Απαιτούμε δίκαιο αγωνιστικό περιβάλλον για να πετύχουμε»
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν και ποιος Άγιος τιμάται
- Ανησυχητική αύξηση της φτώχειας στη Γαλλία εν μέσω βελτίωσης στην Ευρώπη
- Λυπηρό περιστατικό με drone στη Λευκάδα: Αντίκτυποι και δηλώσεις από την Ουκρανία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

