Η Μεγάλη Παρασκευή, μέρα θρήνου για τους πιστούς, θα τιμηθεί στο Γύθειο με έναν ιδιαίτερο τρόπο.
Η κορύφωση του Θείου Δράματος με την κατανυκτική Περιφορά του Επιταφίου θα μετατραπεί με απόλυτο σεβασμό σε ένα ξεχωριστό θρησκευτικό δρώμενο.
Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ο φωτισμένος σταυρός, συνοδεία των σκαφών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, θα φτάσει μέσω θαλάσσης στην πόλη. Εκεί θα συναντήσει τους Επιταφίους στον κεντρικό παραλιακό δρόμο σε μια προσπάθεια να αναβιώσει ένα παλιό έθιμο της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί πως, στο Γύθειο εκτός από τους Επιταφίους των τριών ενοριών της πόλης τα μικρά παιδιά στολίζουν και τον δικό τους ιδιαίτερο Επιτάφιο στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου η οποία βρίσκεται στο νησάκι της Κρανάης.
Δείτε επίσης: Καίτη Φίνου: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 5 χρόνια από τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη
- Καμπανάκι του ΟΗΕ: η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη μπορεί να ξεπεράσει τον 1,5° Κελσίου ως το τέλος του αιώνα
- Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας: Στα Προπύλαια η συγκέντρωση της 24ωρης απεργίας
- Μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Χάος στην Αλβανία: Ο Ράμα απορρίπτει την παραίτηση και μιλά για «υβριδικό πόλεμο»
- ΓΣΕΒΕΕ: Μόλις το 3%-5% των μικρών επιχειρήσεων παίρνει τραπεζική χρηματοδότηση
![]()

