Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές πέντε νεαρών μετά από εντοπισμό τους από drone στο αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές πέντε νεαρών μετά από εντοπισμό τους από drone στο αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ

Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές μετά από ύποπτες κινήσεις πέντε νεαρών στο αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ. Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή πέντε νεαρών, οι οποίοι εντοπίστηκαν από drone στο αμαξοστάσιο της Γραμμής 1 του Μετρό Κηφισιά – Πειραιάς, λίγο μετά τις 3 το πρωί της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το drone ασφαλείας της ΣΤΑ.ΣΥ κατέγραψε ύποπτες κινήσεις στον χώρο του αμαξοστασίου.

Ο χειριστής του drone ενημέρωσε αμέσως τον Ελεγκτή Ασφάλειας και την ΕΛ.ΑΣ., η οποία αντέδρασε άμεσα και προχώρησε στην προσαγωγή των ατόμων στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου. Η χρήση drones με θερμικές κάμερες και προβολείς ενισχύει από το 2023 την ασφάλεια του δικτύου του Μετρό. Αυτό, σε πλήρη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., έχει αποτρέψει περισσότερα από 280 περιστατικά, καθώς τα πτητικά μέσα επιτρέπουν συνεχή επιτήρηση και αποτρέπουν βανδαλισμούς και δολιοφθορές. Η προστασία επιβατών, εργαζομένων και υποδομών αποτελεί προτεραιότητα της ΣΤΑΣΥ.

Παράλληλα, η Γραμμή 1 ενισχύεται συνολικά μέσω της αντικατάστασης 5.600 μέτρων περίφραξης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, καθώς και με την εκπόνηση μελέτης για την εγκατάσταση καμερών σε όλο το μήκος της γραμμής. Αυτές οι ενέργειες θεωρούνται καθοριστικές για την πρόληψη παραβατικών ενεργειών.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play