Η φοιτητική κοινότητα σχεδιάζει το μέλλον στο “Immersive Futures Hackathon” ανοιχτής καινοτομίας και δημιουργικότητας

Την διοργάνωση «hackathon» ανοιχτής καινοτομίας και δημιουργικότητας με τίτλο “Immersive Futures Hackathon” ανακοίνωσαν CREATIVE+, η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου και το Envolve Entrepreneurship με την υποστήριξη του WE LEAD.

propoli

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 28 – 29 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2 του Παντείου Πανεπιστημίου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, προσκαλούνται προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές/ερευνήτριες και νέοι δημιουργοί σε όλα τα πεδία της ψηφιακής παραγωγής και δημιουργίας να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις σε ένα διήμερο συν-δημιουργίας και ανοιχτής καινοτομίας.

Οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν στην θεματική πρόκληση: “Πώς οι ψηφιακές εμπειρίες και οι ψηφιακοί κόσμοι μπορούν να ενδυναμώσουν τους δημιουργούς, τους νέους φοιτητές- ερευνητές και τους πολίτες ώστε να συμμετέχουν στη διαμόρφωση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον”. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν πειραματικές λύσεις και ψηφιακές εμπειρίες σε προκλήσεις του μέλλοντος μέσα από διαδραστικά εργαστήρια επιχειρηματικής ανάπτυξης και δημιουργίας ψηφιακών εφαρμογών.

Το Immersive Futures Hackathon αποσκοπεί στην εξοικείωση και στην διασύνδεση της ενεργούς ακαδημαϊκής κοινότητας και των ψηφιακών δημιουργών με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Οι συμμετέχοντες αξιοποιώντας νέες ψηφιακές δυνατότητες εξοικειώνονται με τη συμμετοχική ανάπτυξη σεναρίων, ανθρωποκεντρικών, τεχνολογικών λύσεων και αφηγήσεων (storytelling) για το μέλλον (Human-tech innovation).

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη από στελέχη του οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της ψηφιακής δημιουργίας και καινοτομίας της CREATIVE+ και του Envolve Entrepreneurship όπως επίσης και από προσκεκλημένους εκπροσώπους του ευρύτερου οικοσυστήματος. Οι ομάδες με τη συμβουλευτική καθοδήγηση ειδικών θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες τους ιδέες, λύσεις, σενάρια και αφηγήσεις για το μέλλον αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, digital media, και να πειραματιστούν με εργαλεία και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητα (VR/ AR) Blockchain, κ.α. με μικρή ή καθόλου χρήση κώδικα low code/no code).

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://bit.ly/IFHack

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading