Μια 80χρονη γυναίκα από την Καλαμαριά έγινε θύμα τηλεφωνικής απάτης, όπου οι δράστες την απείλησαν με βία. Το πρωί της σημερινής ημέρας, πραγματοποιήθηκε ένα τηλεφώνημα στο σταθερό τηλέφωνο της ογδοντάχρονης Κ.Γ. στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Μια άγνωστη γυναίκα, στην άλλη άκρη της γραμμής, ξεκίνησε με την γνωστή ιστορία: «Έλα μαμά, χτύπησα ένα παιδί με το αυτοκίνητό μου και είμαι στο αστυνομικό τμήμα, χρειάζομαι χρήματα». Ωστόσο, η κυρία ήταν υποψιασμένη και απάντησε με ένα «ναι, ναι, σας έχουμε πάρει χαμπάρι, απατεώνες» προτού κλείσει τη γραμμή.
Αυτή τη φορά, ωστόσο, δέχθηκε απειλές από έναν αγριεμένο άντρα που την προειδοποίησε ότι γνωρίζει πού μένει και θα την εκδικηθεί με βία. Αντιμέτωπη με την τρομοκρατία, η γυναίκα έκλεισε τη γραμμή, αλλά δέχθηκε και τρίτο τηλεφώνημα από την ίδια απειλητική φωνή.
Η ανυπομονησία των δραστών να τρομοκρατήσουν την ηλικιωμένη ήταν προφανής, καθώς ισχυρίστηκαν ότι θα την δέσουν και θα την ξυλοκοπήσουν. Έχοντας υποψίες για το πού μπορεί να γνώριζαν την τοποθεσία της, η γυναίκα επισκέφθηκε τη γειτόνισσά της με το τηλέφωνο στο χέρι.
Καθώς οι απάτες έγιναν πιο εξελιγμένες, η τέταρτη κλήση προερχόταν από γυναίκα που υποστήριξε ότι καλούσε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέροντας ότι είχαν συλλάβει μια σπείρα τηλεφωνικών απατών. Όταν η ηλικιωμένη άρχισε να αμφισβητεί την κατάσταση, η «αστυνομικός» προσπάθησε να την πείσει ότι κινδυνεύει και την προέτρεψε να καλέσει το 100 αν την ξανακαλέσουν.
Η γυναίκα ήταν επιφυλακτική και, ενώ αρχικά τηρούσε τα λόγια της «αστυνομικού», σύντομα κατάλαβε ότι η ιστορία δεν έστεκε. Η τελική απάντηση της ηλικιωμένης αποδείχθηκε καθοριστική: αν και επιφυλακτική, ενημέρωσε τις αρχές για την κατάσταση και αποδείχθηκε ότι είχε σωφροσύνη απέναντι σε αυτό το σχέδιο απάτης.
Η περιπέτεια της 80χρονης αποδεικνύει την αναγκαιότητα της επαγρύπνησης απέναντι σε τηλεφωνικές απάτες, οι οποίες διαρκώς εξελίσσονται και προσαρμόζονται, χρησιμοποιώντας τρόπους που μπορεί να τρομάξουν ακόμη και τους πιο υποψιασμένους πολίτες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
