Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει: Η δημοκρατία μας έχει καταργηθεί

Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει: Η δημοκρατία μας έχει καταργηθεί

Αντιπαράθεση για τη δημοκρατία στην Ελλάδα μετά τις καταγγελίες της Μαρίας Καρυστιανού. Στη Βουλή και την επιτροπή δεοντολογίας υποβλήθηκε η μήνυση της Μαρίας Καρυστιανού και των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, κατά 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και μελών της προανακριτικής επιτροπής που συστάθηκε για τον Χρήστο Τριαντόπουλο και την αμφισβητούμενη παρέμβαση στον χώρο του δυστυχήματος. Η μήνυση αφορά τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας.

Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει πως οι συγκεκριμένοι βουλευτές ΟΧΙ μόνο έπνιξαν την έρευνα και την αλήθεια για το αδιανόητο ξεμπάζωμα και τσιμέντωμα, αλλά παραβιάζουν το άρθρο 86 του Συντάγματος. Όπως αναφέρει, οι βουλευτές αυτοί ενεργούν με τη βεβαιότητα ότι η εξουσία τους θα τους απαλλάξει από τις ευθύνες τους.

Στην αιχμηρή ανάρτησή της εκφράζει την πικρία της, γιατί δυόμιση χρόνια μετά, οι συγγενείς των θυμάτων γίνονται ΞΑΝΑ ΘΕΑΤΕΣ στην παράσταση αθώωσης των Υπουργών. Υπογραμμίζει την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμηθούν τα όνειρα των θυμάτων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τέμπη 2023 καλεί τον νομικό κόσμο να παρέμβει και να καταδικάσει τις ενέργειες των 14 βουλευτών που δρουν με κομματική σκοπιμότητα. Αναφέρει ότι η μήνυση δεν έχει αρχειοθετηθεί, όπως υποστηρίζεται, αλλά έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος.

Κλείνοντας, τονίζει: “Μην επιτρέψουμε να τους δυναμώσει η ατιμωρησία… Για την τιμή των νεκρών! Για το Κράτος Δικαίου! Για την Ελλάδα!”

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play