Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό.
Σχετικά με την καταγγελία άρνησης χορήγησης συσσιτίου από τον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Καλλιθέας σε διεμφυλικό πρόσωπο που είχε ανάγκη, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό.
Ο μακαριώτατος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Στη Ρεβυθούσα ο Κ. Μητσοτάκης – «Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να στηρίζει τους καταναλωτές ενέργειας»
- Ανατροπή στην διπλωματία: Η Βρετανία αποσύρει τους διπλωμάτες της από το Ιράν
- Αναμένονται αλλαγές στα αφορολόγητα ενοίκια – Ποιοι θα επωφεληθούν;
- Παράδοση του τελευταίου τμήματος του Ε65: Νέα εποχή για τις οδικές μεταφορές
- Η Βραζιλία αντιδρά στους νέους δασμούς των ΗΠΑ: «Δεν θα κλάψουμε»
- Δοκιμάστε τις ταλιατέλες φούρνου με 4 τυριά για μοναδικές γεύσεις
![]()
