Ηλεκτρικός: 19χρονος έκοψε καλώδια στο Νέο Ηράκλειο

Ένας 19χρονος νεαρός συνελήφθη και προφυλακίστηκε λόγω κατηγοριών που σχετίζονται με εγκληματικές πράξεις στο δίκτυο του Ηλεκτρικού (Μετρό).

Οι αστυνομικοί της ομάδας “Αριάδνη” εντόπισαν τον νεαρό να κινείται μέσα στο δίκτυο κοντά στον υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στο Νέο Ηράκλειο λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου.

propoli

Ακολούθησε καταδίωξη του νεαρού σε παρακείμενους δρόμους, και τελικά προσαχθεί. Ο 19χρονος κατηγορούμενος συνελήφθη και κατηγορείται για την κοπή συνδέσμων καλωδίου στην περιοχή του σταθμού του Μετρό “Ηράκλειο“, γεγονός που αναφέρθηκε στην Ελληνική Αστυνομία από την ΣΤΑΣΥ.

Ο νεαρός, κάτοικος Αγίας Βαρβάρας Αττικής, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του βάσει του άρθρου 374 του ποινικού κώδικα, λόγω του σοβαρού χαρακτήρα των κατηγοριών.

Σύμφωνα με την αυστηροποίηση του νόμου, η αφαίρεση αντικειμένου που είναι κρίσιμο για την λειτουργία ή την ασφάλεια των μέσων συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς θεωρείται κακούργημα και τιμωρείται αναλόγως.

Δείτε επίσης: 28 χρόνια από την ημέρα που Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από τον πόλεμο – Το ευχαριστώ στην Αμερική και το «χαμένο» ελικόπτερο

Loading