Ιωνικό Κέντρο: ο μητροπολίτης Γαβριήλ μιλά για πίστη, πολιτισμό και ιστορική μνήμη

Ιωνικό Κέντρο: ο μητροπολίτης Γαβριήλ μιλά για πίστη, πολιτισμό και ιστορική μνήμη

Το «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Νέα Ιωνία αποτελεί ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα και μια ζωντανή μαρτυρία της αποστολής της Εκκλησίας να βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο. Είναι ένας χώρος λατρείας, παιδείας, πολιτισμού και ιστορικής μνήμης, στενά δεμένος με την προσφυγική ταυτότητα και την κληρονομιά του Μικρασιατικού Ελληνισμού», τονίζει ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ. Σημειώνει ακόμη ότι «στην καρδιά του δεσπόζει ο νέος Ιερός Ναός του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου, Πολιούχου και Προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας» και προσθέτει:

«Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου Ν. Ιωνίας στον νέο Ναό του Αγίου, όπου θα τελεστούν τα Θυρανοίξια και ο Εσπερινός της εορτής του. Αύριο το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θεία Λειτουργία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Το «Ιωνικό Κέντρο» είναι ένας ανοιχτός και φιλόξενος χώρος για όλους, ένας ελεύθερος πνεύμονας πρασίνου και πολιτισμού, όπου συναντώνται η πνευματική καλλιέργεια, η κοινωνική προσφορά, η νεανική δημιουργία και η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης. Ανήκει σε όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, και δείχνει πως η αγαστή συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας μπορεί να παράγει έργα με ουσιαστικό κοινωνικό και πολιτιστικό αποτύπωμα. Μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, που τιμά το παρελθόν, διακονεί το παρόν και οικοδομεί το μέλλον».

Ελένη Μαχαίρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play