(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Άνοδο θα παρουσιάσει για άλλη μια μέρα η θερμοκρασία, καθώς την Τρίτη (21/5) ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Θοδωρής Κολυδάς οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν την Τρίτη ενώ βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές θα υπάρξει από την Πέμπτη.

propoli

«Στην προοπτική του καιρού για το επόμενο διήμερο εκτός από τα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει και στα κεντρικά, καθώς το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά της χώρας μας κινείται ανατολικότερα», τονίζει ο Θ. Κολυδάς.

Όπως εξηγεί, «οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν αύριο, ενώ την Τετάρτη παρότι οι θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αρχίζουν να πέφτουν, οι τιμές θα διατηρηθούν υψηλές λόγω θερμικής αδράνειας».

«Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι δυτικοί καταβατικοί άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά», επισημαίνει, σημειώνοντας πως «από την Πέμπτη και μετά προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές».

Μειωμένες οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης

Όσον αφορά την αφρικανική σκόνη, ο Θ. Κολυδάς, σε άλλη ανάρτησή του, τονίζει πως πλέον οι συγκεντρώσεις της σκόνης είναι μειωμένες, αν και θα διατηρηθούν και την Τρίτη.

Όπως υπογραμμίζεται, από την Τετάρτη προβλέπεται βελτίωση ποιότητας της ατμόσφαιρας.

«Η θερμοκρασία πάντως θα ανέβει στα κεντρικά και νότια και τοπικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου», καταλήγει.

Δείτε επίσης: Στην φυλακή ο 50χρονος για την δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι

Loading