Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες, από σήμερα μέχρι την Πέμπτη. Ο καιρός πρόκειται να επιδεινωθεί από σήμερα Κυριακή, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και ενισχυμένοι άνεμοι. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, με έντονα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, οι βροχές θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα, με καταιγίδες που θα περιοριστούν κυρίως σε περιοχές του Νότιου Ιονίου και στην Πελοπόννησο, ενώ τη Δευτέρα αναμένονται και στις Κυκλάδες. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Σήμερα και αύριο αναμένονται βροχές στα νότια του Ιονίου, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με την Αττική να έχει ήδη βιώσει τις πρώτες βροχές από τα ξημερώματα.

Για σήμερα, 19 Οκτωβρίου 2025, οι προβλέψεις περιλαμβάνουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο, καθώς και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την περιοχή.

Η πρόγνωση για την Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2025, περιλαμβάνει νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές.

Οι συνθήκες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τον καιρό και τις επόμενες ημέρες, με σταδιακή βελτίωση την Τρίτη και παρατεταμένα φαινόμενα την Τετάρτη και Πέμπτη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play