Καιρικές προβλέψεις για Αττική: βροχές και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα και τη νύχτα, με ετοιμότητα των αρχών. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου υπό την προεδρία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, προκειμένου να εξεταστούν τα τρέχοντα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, η οποία συγκλήθηκε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Παπαευσταθίου, η κακοκαιρία παρουσιάζει σημάδια ύφεσης σήμερα, όμως ο καιρός θα παραμείνει άστατος.
Ειδικότερα, στα νησιά του νοτίου Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές καταιγίδες. Αύριο Παρασκευή, η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι άστατη με εκδήλωση καταιγίδων σε πολλές περιοχές, όπως η νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο.
Στην Αττική, οι βροχές θα αρχίσουν σήμερα το απόγευμα και θα ενταθούν τη νύχτα, πιθανόν συνοδευόμενες από καταιγίδες. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει ότι το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η κατάλληλη αντιμετώπιση των συνεπειών των καιρικών φαινομένων.
in.gr
![]()
