Κακοκαιρία στη Σκιάθο: Έχουν καταγραφεί ζημιές και ζητείται έκτακτη ανάγκη

Κακοκαιρία στη Σκιάθο: Έχουν καταγραφεί ζημιές και ζητείται έκτακτη ανάγκη

Η κακοκαιρία στη Σκιάθο άφησε πίσω της ζημιές στο νησί τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το 112 ενεργοποιήθηκε δύο φορές. Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι έχει ζητηθεί να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Συνεχίζει η βροχή και οι άνεμοι. Κάνουμε αποκαταστάσεις στο κεντρικό δίκτυο που έχουμε κάποια φερτά. Είχαμε κάποιες πτώσεις δέντρων και δύο αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, ενώ τα σχολεία είναι κλειστά. Το φαινόμενο φαίνεται ότι υποχωρεί», σημείωσε ο κ. Τζούμας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι 40 με 50 επιχειρήσεις και 15 με 20 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία για τη δρομολόγηση των αποζημιώσεων και τη διενέργεια αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play