Κάλυμνος: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 53 μετανάστες – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έκανε σήμα στο ιστιοφόρο για να σταματήσει, ωστόσο ο χειριστής του έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.

Στον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους με 53 επιβαίνοντες που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλύμνου, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και σκάφος δύναμης FRONTEX.

propoli

Το περιπολικό του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ ο χειριστής του ιστιοφόρου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές από το πλήρωμα του Λιμενικού σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ιστιοφόρου.

Αμέσως μετά, οι 53 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν – όλοι καλά στην υγεία τους – αρχικά στο λιμάνι της Λέρου και κατόπιν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, 24, 25 και 32 ετών, για παράβαση του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση ζωής σε κίνδυνο”, του άρθρου 169 Π.Κ. “Απείθεια” και του άρθρου 187 Π.Κ. “Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση”.

Το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Δείτε επίσης: Λάρισα: Επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων για ένα follow – Τραυματίστηκε ο ένας από τους δύο

Loading