Καπραβέλος: «Πέσαμε αυτή τη βδομάδα στα κρούσματα, αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε βιαστικοί» (vid)

Δεν είναι ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα και σε εφησυχασμούς” – Πότε έρχεται το εμβόλιο της Novavax στην Ελλάδα

«Δεν είναι ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα και σε εφησυχασμούς» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

propoli

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε για την άρση των μέτρων αλλά και την πορεία του κορωνοϊού.

«Είμαστε σε ύφεση στο σύστημα υγείας, ωστόσο το έργο το έχουμε ξαναδεί. Δεν είναι ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα και σε εφησυχασμούς. Δεν ξέρουμε τί θα κάνει η μετάλλαξη «όμικρον» και τί θα προκαλέσει στη συνέχεια. Βλεπουμε ότι στο 3ο και 4ο κύμα έπρεπε να σταθεροποιήσουμε τους σκληρούς δείκτες, και αυτό ήταν δύσκολο», δήλωσε αρχικα.

«Πέσαμε αυτή τη βδομάδα στα κρούσματα, αλλά η μείωση δεν είναι τόσο εντυπωσιακή στο μισό, και δεν χρειάζεται να είμαστε βιαστικοί. Εμέις στην εντατική θα είμαστε ήσυχοι εάν δούμε μονοψήφιο αρθμό θανάτων, διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Αυτό θα γίνει με το να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. Όταν κατοχυρώσουμε υψηλά ποσοστά ανοσίας, τότε θα μπορέσουμε να δούμε τη συνέχεια», πρόσθεσε.

«Το κριτήριο που κάνει ελέγξιμη την πανδημία ακόμα δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Ο ιός μπορεί να ψάξει τις κατάλληλες συνθήκες για να επιτεθεί. Πρέπει να επεκτείνουμε την υποχρεωτικοτητα των εμβολίασμών σε σε άλλες ομάδες, για παράδειγμα, στους εργαζόμενους της εστίασης. Ήταν λάθος αυτό», σχολίασε ο κ. Καπραβέλος.

«Όσο αφορά εμβόλιο Novavax, δεν δικαιολογούμαστε εάν δεν επεκτείνουμε τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός σε προφυλλάσει και αποτρέπει νέες μολύνσεις απώλειας ζωής. Για το εάν θα το κάνουμε, θα μας ενημερώσει η επιτροπή εμβόλιασμών πουτ συλλέγει όλα τα στοιχεία», τόνισε αναφορικά με τα εμβόλια.

«Το πρόγραμμα των εμβολιασμών πρέπει να  να ακολουθηθεί με ευλάβεια. Η πανδημία ήταν ανεξέλεγκτη στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χαλαρώσαμε και γ αυτό είχαμε εκτίναξη των κρουσμάτων», κατέληξε λέγοντας ο κ. Καπραβέλος.

Δείτε επίσης: Καπραβέλος: «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Ξεκινάμε εφημερία χωρίς ένα άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ»

Loading