Καταγγελία-σοκ για το ΑΧΕΠΑ: Επαναχρησιμοποιούνται υλικά μιας χρήσης στα χειρουργεία λόγω των… περικοπών στην υγεία

Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ καταγγέλουν για επανάχρηση υλικών μίας χρήσης σε χειρουργεία και μάλιστα εν γνώσει της διοίκησης και της 4ης ΥΠΕ.

Το έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων που εστάλη μάλιστα και στους εκπροσώπους Τύπου των κοινοβουλευτικών κομμάτων αναφέρει ότι από μέλος του Σωματείου έχει γίνει καταγγελία για επαναχρησιμοποίηση χειρουργικών υλικών μιας χρήσης.

propoli

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο, Σταύρο Καρακατσάνη και τον γενικό γραμματέα, Δημοσθένη Μιχελάκη: «στο Σωματείο μας καταγγέλθηκε από μέλη μας, πως γίνεται επαναποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης. Σύμφωνα με την καταγγελία τα παραπάνω γινόταν εν γνώσει της διοίκησης του νοσοκομείου και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ και ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ασθενή».

Και το Σωματείο συμπληρώνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν, «σε ένα νοσοκομείο που προτίθεται να ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, λειτουργία και απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. Πάλι σύμφωνα με την καταγγελία η πρόσφατη καθαίρεση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, οφείλεται στη μη συμμόρφωσή της με το καταγγελλόμενο γεγονός. Επειδή ως Σωματείο αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους, με σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια των ασθενών ομόφωνα καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πρακτικές».

Το σοβαρό θέμα αναδεικνύει μέσω ανάρτησης στο Facebooκ η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Δώρα Αυγέρη κάνοντας λόγο για «έγκλημα» ενώ υπογραμμίζει ότι η καταγγελία «χρήζει άμεσης διερεύνησης και δικαστικής παρέμβασης».

Δείτε επίσης: Ν. Καπραβέλος: Nα επανέλθουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους (vid)

Loading