Με έντονη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Επισκόπους Τανάγρας Απόστολο και Επιδαύρου Νικόδημο. Παρέστησαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και πλήθος πιστών.
Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, με τη συμμετοχή αγημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι απέτισαν τιμές. Η πορεία κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου τελέστηκε δέηση υπέρ των πεσόντων του έθνους.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε: «Με ιερή κατάνυξη και συγκίνηση πορευόμαστε απόψε, λιτανεύοντας τον Επιτάφιο του Κυρίου μας». Επεσήμανε επίσης τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η κοινωνία, αναφερόμενος σε «συναισθήματα αγωνίας για το παρόν και το μέλλον» και την ανάγκη ενότητας και αλληλεγγύης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχές για ειρήνη και ενότητα, με τον Αρχιεπίσκοπο να δηλώνει: «Καλή Ανάσταση!».
![]()

