Κατάθεση στεφάνου από τον Πρύτανη του ΑΠΘ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο μακριά από πιθανές μικροεμπλοκές»

Κατάθεση στεφάνου για να αποτίνει φόρο τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου πραγματοποίησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Ρεπορτάζ: Ντιέγκο Σάες-Παπαχρήστου

propoli

Ο κ. Παπαϊωάννου και η διοίκηση του ΑΠΘ αποφάσισε φέτος η κατάθεση στεφάνων να γίνει στο άγαλμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου -το οποίο βρίσκεται έξω από το κτήριο διοίκησης- ιδρυτή του πανεπιστημίου, και όχι στο μνημείο για τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται δίπλα από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, όπου αυτήν την ώρα έχει συγκεντρωθεί πλήθος φοιτητών.

Σχετικά με την απόφαση αυτή ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε: «Ο Παπαναστασίου είναι ο ιδρυτής του ΑΠΘ και αποφασίσαμε να τιμήσουμε όπως πρέπει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μακριά από πιθανές μικροεμπλοκές, έτσι ώστε να δώσουμε το πραγματικό νόημα, και το σημείο αυτό παράλληλα με την Πολυτεχνική Σχολή είναι σημείο εμβληματικό του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε επίσης: “Τιμήσαμε για άλλη μια φορά το Πολυτεχνείο, τιμήσαμε για άλλη μια φορά των αγώνα των νέων που τμήσανε τα ιδανικά, έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, πέρα από κομματικά ψευτοδιλήμματα να γιορτάζουμε και να βρισκόμαστε σήμερα εδώ».

Κατάθεση στεφάνου του πρύτανη του ΑΠΘ για την επετειο του Πολυτεχνείου
Δηλώσεις πρύτανη ΑΠΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δείτε επίσης: Επέτειος Πολυτεχνείου – Θεσσαλονίκη: Φοιτητές συρρέουν στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading