Κάτω Αχαΐα: Ο γονιδιακός έλεγχος θα ρίξει φως στην υπόθεση για τους θανάτους των δύο παιδιών

Πέρασαν τρεις μήνες για να παραδοθεί στη μητέρα του ο ιατρικός φάκελος του δύο μηνών βρέφους το οποίο κατέληξε τον Οκτώβριο του 2023, ενώ νοσηλευόταν για έναν μήνα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Ρεπορτάζ του pelop.gr ο ιατρικός φάκελος παρελήφθη από τη δικηγόρο της 23χρονης Βούλα Δημητριάδου την περασμένη εβδομάδα.

propoli

Σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ιατρών, το παιδί σιτιζόταν κανονικά, ήταν υπερκινητικό, η εικόνα του ήταν καλή, δεν ήταν ωχρό. Επιπλέον, γίνεται αναφορά σε δύο σοβαρά επεισόδια, με τους γιατρούς, όπως είχε δηλώσει και η μητέρα, να καταλήγουν «πως έχει επιληψία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» η 23χρονη μητέρα η οποία έχασε τα παιδιά της μέσα σε 14 μήνες, όταν μίλησε για το τι έγινε πριν την απώλεια του δεύτερου παιδιού της είπε:

«Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ», πλέον, το περιεχόμενο του ιατρικού φακέλου βρίσκεται στα χέρια του ιατροδικαστή Χρήστου Κραββαρίτη, μετά από σχετικά αίτημα της δικηγόρου της 23χρονης, για αξιολόγηση και διερεύνησή του.

Η υπόθεση ερευνάται από εισαγγελέα μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκου Νικολάου.

Η δικηγόρος της μητέρας, ποινικολόγος Αθηνών Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» δήλωσε: «Λυπάμαι πολύ για την καθυστέρηση. Ως προς τα ερωτήματα που γεννώνται αναφορικά με τα αίτια θανάτου των δυο βρεφών του 19 ημερών και των 2 μηνών που απεβίωσε στο Παίδων «Αγία Σοφία» καθότι παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έχουμε ακόμα την ιατροδικαστική εξέταση για το 2 μηνών παιδί, ούτε τη νεκροψία-νεκροτομή για το 19 ημερών βρέφος που απεβίωσε στην Πάτρα. Επιπλέον, για αμφότερα τα βρέφη δεν έχουμε τον γονιδιακό έλεγχο που θα δώσει απαντήσεις, οι οποίες είναι βέβαια πολύ ενδιαφέρουσες με βάση τη βιβλιογραφία και τα μέχρι σήμερα δεδομένα της ιατρικής επιστήμης.

Είναι δυνατόν η Ιατροδικαστική Υπηρεσία να μην απαντά; Την υπόθεση του 2 μηνών παιδιού την εξετάζει η Αθήνα, και γι’ αυτό μού κάνει εντύπωση γιατί δεν είναι ένα σύνηθες περιστατικό, βάσει του ιστορικού του παιδιού την κλινική εικόνα που παρουσίαζε κατά την ενός μηνός νοσηλεία του στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία», αλλά και να μη γεννώνται ερωτήματα στο πλαίσιο της ιατρικής επιστήμης, γι’ αυτό έπρεπε να το επισπεύσουν. Εστιάζω και στις δύο περιπτώσεις στον γονιδιακό έλεγχο».

Σχετικά με τον γονιδιακό έλεγχο ο οποίος θα δώσει απαντήσεις για τους δύο θανάτους, βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται σε εξειδικευμένο Κέντρο στη Γερμανία.

Δείτε επίσης: ΕΝΙΘ: Οι μετακινήσεις ιατρών από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην περιφέρεια θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

Loading