(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Κάτοικος από Παιανία: Είμαι 36 ώρες χωρίς ρεύμα – Μάχη με το χρόνο δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ

Την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο 95% των περιοχών της Αττικής που αντιμετώπιζαν προβλήματα από τις ζημιές στο Δίκτυο λόγω κακοκαιρίας, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ο υπουργός χθες ζήτησε συγγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν, σημειώνοντας ότι από τις 220.000 διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» ο αριθμός μέχρι εκείνη την ώρα ειχε μειωθεί στις 20.000 και είχε ενημέρωση πως μέχρι αργά το βράδυ θα είχαν γίνει 5.000, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι το πρωί θα έχουν όλοι ρεύμα, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο καταλογισμού ευθυνών.

propoli

Σήμερα το πρωί μία κάτοικος Παιανίας μίλησε στο Mega και περιέγραψε την περιπέτειά της καθώς είναι 36 ώρες δίχως ρεύμα.

«Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα, με μωρό παιδί, με ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας, ανάβουμε τα ρεσό για να ζεστάνουμε τα χέρια μας. Ο δήμος δεν έχει περάσει να ανοίξει το δρόμο, ό,τι κάνουμε μόνοι μας, φορτίζουμε τα κινητά μας στο αυτοκίνητο, και είμαστε αποκλεισμένοι 200 μέτρα από τη λεωφόρο Λαυρίου. Μέχρι εχτές το απόγευμα δεν είχε ρεύμα όλη η περιοχή. Εμάς μας έχουν αφήσει στο έλεος», είπε η κ. Δήμητρα.

«Ανάβουμε μια σόμπα υγραερίου ίσα ίσα για να αλλάξουμε καμία πάνα. Στο δήμο Παιανίας δε σηκώνουν το τηλέφωνο. Επικοινώνησα μέσω social media με δημοτική σύμβουλο και μου είπε ότι είναι πολλά τα σημεία που δεν έχουν ρεύμα και να κάνουμε υπομονή», πρόσθεσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωση του επιβεβαίωσε πως η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των περιοχών της Αττικής που αντιμετώπιζαν προβλήματα από τις ζημιές στο Δίκτυο λόγω κακοκαιρίας, είχε φτάσει στο 95%.

Επιπλέον:

Aliri

– Στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ορισμένων οικισμών στην περιοχή των Σφακίων εξαιτίας νέας έντονης χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή σήμερα το μεσημέρι.

– Οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των οικισμών Αταλάντης έχει ολοκληρωθεί.

Ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει ακόμη ότι τα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά έως και αυτήν την ώρα, στοχεύοντας στην πλήρη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από την κακοκαιρία “Ελπίς”.

Παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ, εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο(πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή αλλά να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Δείτε επίσης: Σε αργία και σήμερα Αττική, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Κρήτη και Κυκλάδες – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Loading