Κέρκυρα: Απεγκλωβισμός οικογένειας Βρετανών τουριστών από λάσπη λόγω κακοκαιρίας

Κέρκυρα: Απεγκλωβισμός οικογένειας Βρετανών τουριστών από λάσπη λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία πλήττει την Κέρκυρα με έντονα καιρικά φαινόμενα, προκαλώντας κινδύνους για τους κατοίκους και τους τουρίστες. Καταστροφικά καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Κέρκυρα από το βράδυ της Τετάρτης (01/10), με την Πολιτική Προστασία να ενεργοποιεί το 112 για να προειδοποιήσει τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συνεδρίασε στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για να αξιολογήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες. Στο μήνυμα προειδοποίησης αναφέρονται συγκεκριμένα ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες της 01/10 έως τις μεσημβρινές ώρες της 02/10, ενώ τονίζεται η ανάγκη για προσοχή στις μετακινήσεις και η τήρηση των οδηγιών των Αρχών.

Στην περιοχή του Ακρωτηρίου Δράστης στη βόρεια Κέρκυρα, ένα αυτοκίνητο με μια οικογένεια Βρετανών εγκλωβίστηκε στη λάσπη σε ανηφορικό χωματόδρομο. Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία κινητοποιήθηκε με δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες για τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο στον κεντρικό δρόμο των Περουλάδων. Η οικογένεια είναι καλά στην υγεία της και δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Επιπλέον, οι επιστήμονες της Επιτροπής προειδοποιούν ότι η μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές της Ζάκυνθου, Κεφαλονιάς, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη (02/10). Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας, προκαλούμενη από ψυχρές αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα της κεντρικής Ευρώπης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play